Wij laten u graag genieten van de mooiste en meest bijzondere thee.

Dit doen wij door goede kwalitatieve theesoorten uit de hele wereld in uw wereld te brengen. de echte stukjes fruit, kruiden en bloesem zorgen voor de ultieme theebeleving! we hebben per soort diverse overheerlijke en misschien wel verrassende melanges.

 

Daarnaast geven wij u graag advies hoe u onze losse thee het beste kunt bereiden.

 

  • zwarte thee zet u met goed gekookt water afgekoeld naar een temperatuur van ongeveer  90° Celsius. Laat de thee 2-4 minuten trekken.
  • Omdat groene theebladeren niet zijn geoxideerd zoals zwarte bladeren, moet u voor groene thee nooit kokend water gebruiken. Dit verschroeit de bladeren en verandert het smaakprofiel van de thee. De thee krijgt dan een bittere wrange smaak. kook eerst het water. laat het afkoelen tot 70-80° Celsius. laat de thee 2-4 minuten trekken.
  • voor witte thee geldt hetzelfde als voor groene thee behalve dat u deze thee ongeveer 8 minuten moet laten trekken.
  • Kruidenthee, ook bekend als tisanes, komen van verschillende planten, waardoor ook het thee zetten verschilt.  In het algemeen is echter te stellen dat kruidenthee gezet wordt met kokend water (100° Celsius). Gebruik voor het zetten van kruidenthee een zeefje of theepot waar de kruiden de ruimte hebben om te trekken.
  • ook Rooibos kun je zetten met kokend water (100° Celsius). Rooibos bevat geen cafeïne dus kan de thee gerust wat langer trekken.

 

doe de losse thee in een zeefje. Gebruik per kopje 1 doseerlepeltje, dat is ongeveer 2 gram. 

 

Ons meest populaire assortiment losse thee  zijn te vinden in onze Webshop.

staat uw lievelingssmaak er niet bij? wij kunnen deze hoogstwaarschijnlijk toch leveren.

bel of mail ons en wij gaan voor u aan de slag!

Ik wil graag meer informatie