Home » Contact » Koffie CheeseCake

Koffie CheeseCake

Koffie cheesecake

Recept voor 6-8 personen (springvorm 24 cm)
Tijd: 25 min. + 2 uur in de koelkast

Benodigdheden:

  • 400 gram monchou
  • 100 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • Caffè Juliën espresso (circa 150 ml)
  • 200 gram bastogne koekjes
  • 75-100 gram boter
  • 200 ml opgeklopte slagroom
  • cacaopoeder
  • mokkaboontjes

Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes, zelf doe ik dat altijd in de keukenmachine, maar je kunt het ook doen met bijvoorbeeld een deegroller. Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Maak de espresso zodat dit af kan koelen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van je springvorm en druk goed aan met een lepel. Klop nu de monchou met de suiker luchtig met een mixer. Maak je gelatine klaar volgens de (koude) bereidingswijze op het pakje.Druppel het gelatine mengsel vervolgens beetje voor beetje bij je monchou terwijl je het geheel blijft kloppen. Meng vervolgens ook de koffie, opgeklopte slagroom en een eetlepel cacaopoeder door het monchoumengsel. Verdeel je monchou-mengsel over de koekjesbodem in de springvorm en dek het af met een folie. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi het geheel met cacaopoeder, maak het af met een paar mokkaboontjes en klaar is je koffie cheesecake!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Patty
5 maanden geleden

Uitgeprobeerd..... heerlijk! Voor herhaling vatbaar.