Koffie etiquette

Koffie: het is één van 's werelds meest populaire dranken die bereid, geserveerd én geconsumeerd wordt. Er zitten echter veel verschillen in de manier waarop de koffie per land wordt gedronken. Wat in het ene land gebruikelijk is, wordt in het andere land

Koffie: het is één van 's werelds meest populaire dranken die bereid, geserveerd én geconsumeerd wordt.

Er zitten echter veel verschillen in de manier waarop de koffie per land wordt gedronken. Wat in het ene land gebruikelijk is, wordt in het andere land juist raar gevonden.

 • Amerika:
  In Amerika wordt koffie vooral on the go gedronken. Uiteraard kan de koffie thuis worden gemaakt, maar veel populairder is het om koffie te kopen bij een coffeeshop. In Amerika is het gebruikelijk om koffie te drinken in een coffeeshop waar vaak gratis wifi beschikbaar is. Veel zakenmensen doen dit als zij buiten de deur werken.
 • Frankrijk:
  In Frankrijk is het not done om koffie met een smaakje te bestellen. Datzelfde geldt voor het vragen om slagroom in je koffie en het bestellen van filter koffie. In Frankrijk is het een gewoonte om na je dessert een kopje koffie te drinken.
 • Italië:
  In Italië wordt er bij koffie een glas water geserveerd. Dit is om andere smaken uit je mond te halen, zodat je optimaal kunt genieten van de koffie. In Italië drink je cappuccino alleen in de ochtend. Het is daar vreemd als je bijvoorbeeld om een cappuccino vraagt na het eten in een restaurant.
  In Italië wordt het als onbeschoft gezien als je vraag om een espresso to go.
 • Ethiopië:
  In Ethiopië is koffie een nationale drank. Het ritueel van koffie drinken neemt daar minstens een uur in beslag. Geen tijd voor een vlugge kop koffie dus!
  In Ethiopïe is het de bedoeling dat je kleine slokjes neemt van je koffie in plaats van het 'bakkie' in één keer achterover te slaan. Daarbij hoor je eerst het aroma van de koffie te inhaleren voordat je daadwerkelijk een slokje neemt.
 • Turkije:
  In Turkije wordt na de maaltijd zwarte, Turkse koffie geserveerd. Deze koffie is sterk en wordt geserveerd met Turks snoep. In Turkije is het vreemd als je om 'een dubbele' vraagt, omdat de koffie daar echt héél erg sterk is. In Turkije is het gebruikelijk dat je thee drinkt als je na het drinken van een kop koffie nog meer wilt drinken. Nogmaals koffie nemen is niet standaard.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.