Koffie met kokosolie

Koffie met kokosolie. Het idee erachter is dat je ’s ochtends start met een kop koffie en zo al je gezonde vetten binnen krijgt die je nodig hebt. Daarnaast vult het waardoor je niet meteen alweer trek krijgt.

Het is een oude traditie (bulletproof koffie) die nu weer in opkomst is omdat deze koffie je prestatievermogen op schijnt te krikken. Bulletproof koffie bestaat uit koffie, kokosolie en (gras)boter. Cafeïne staat bekend als prestatie verhogend middel dat de stofwisseling versnelt en energie geeft. Kokosolie bevat laurinezuur, dit geeft je immuunsysteem een boost en laat je stofwisseling harder draaien. Grasboter zit vol antioxidanten, goed cholesterol en vitamine K2, dit is goed voor je aderen en helpt bij het verbranden van lichaamsvet.

De koffie is een wereldwijde gezondheidshype. Het dient ter vervanging van het ontbijt en geeft je energie, met name als je in een ketose zit door een ketogeen- of koolhydraatarm dieet.

Bulletproof koffie heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo nu en dan je ontbijt vervangen voor een bulletproof koffie kan wel werken. Maar om dagelijks je ontbijt te gaan vervangen voor deze koffie? Je gaat dan toch wat voedingsstoffen missen, met name voedingsvezels, eiwitten, vitamines en mineralen.

Een bulletproof koffie kan ook uitkomst bieden op de dagen dat je maar weinig vetten in je voeding hebt. Maar ga geen bulletproof koffie drinken om zo extra vetten binnen te krijgen. Ook al zijn vetten goed voor je, het gaat altijd om de hoeveelheid bij voeding. Te veel van het goede is ook weer niet goed. Je eet ook niet iedere dag 10 appels omdat deze zo gezond zijn.

Ingrediënten:
1 kopje Caffè Juliën
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel (gras)boter (grasboter is roomboter van koeien welke uitsluitend gras te eten krijgen)

Bereiding:
Zet een kop Caffè Juliën koffie. Roer de kokosolie en (gras)boter er goed doorheen, totdat de olie en boter zijn gesmolten. Of doe alle ingrediënten in een blender waardoor ze goed met elkaar worden gemengd.

Variatietips: voeg een scheutje kokosmelk, een snufje kaneel, een halve theelepel cacaopoeder of een druppeltje vanille extract toe.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.