
Benodigdheden voor 2 KOFFIEGLAZEN
* 4 kopjes Caffè Juliën Espresso
* 150 ml volle melk
* 1 kruidnagel
* 1 kaneelstokje
* 65 gram pure chocolade
* 100 ml slagroom
* 60 ml Baileys of andere coffee cream/likeur
* geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacao voor de garnering
Bereidingswijze
Verwarm de melk in een pannetje maar laat deze net niet koken. Voeg de kruidnagel en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken. Verwijder dan de kruidnagel en kaneelstokje (schenk de melk door een zeef) en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten zijn. Klop de slagroom. Zet 2 koffieglazen klaar. Maak de espresso en giet in elk glas 2 kopjes espresso en 30 ml baileys. Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop. Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder. Serveer de koffie met een Kerstlekkernij👌🏼
Reactie plaatsen
Reacties